Disciplines bij het jeugdcircus

Bij circus kan er aan vele disciplines worden gedacht. Echter Circus Jongleers richt zich niet op disciplines zoals clownerie, goochelen of werken met dieren. Hieronder staat het overzicht van de verschillende disciplines die bij het jeugdcircus aan bod komen.

AcrobatiekAcrobatiek

Onder acrobatiek valt het bouwen van piramides met twee of meer personen evenals individuele grondoefeningen zoals handstand.

BallopenAcrobatiek

Ballopen wordt gedaan op een harde bal. Door kleine pasjes erop te zetten kan je in balans blijven.

Chinese BordjesChinese Bordjes

Chinese Bordjes is misschien wel één van de bekendere disciplines binnen het jongleren.

SigarenkistjesGeen afbeelding

Sigarenkistjes is een erg onbekende discipline. De truc is om drie of meer sigarenkistjes te manipuleren. Hierbij worden er twee vastgehouden en de overige er tussenin geklemd.

Devilsticks/FlowersticksDevilsticks/Flowersticks

Devilsticken is een onbekende discipline binnen het circus waarbij een grote stok door twee kleinere handstokjes in de lucht wordt gehouden. Veel mensen denken dat hier iets van touwtjes en/of magneetjes aan vast zitten. Vroeger werd gedacht dat dit door duivelse krachten kwam, vandaar de naam devilsticks. Flowersticks hebben flosjes aan de uiteindes waardoor deze trager reageerd en dus makkelijker is.

DiaboloCigar Boxen

Diabolo is discipline die iedereen wel kent, het komt regelmatig terug als een rage op het schoolplein of in de wijk. Waar het daar ophoudt bij een paar simpele trucs zoals het gooien en het vangen, bied diabolo vele mogelijkheden en kan er ook uitgebreid worden met meerdere diabolo's.

EenwielerEenwieler

Met eenwieleren zijn er vele mogelijkheden om te doen. De meeste bij het jeugdcircus beginnen met het rijden van patronen, maar gaan daarna zichzelf verder ontwikkelen met diverse trucjes zoals éénbeen etc.

JonglerenJongleren

Onder jongleren valt het gooien en vangen van meerdere objecten, dit kunnen bijvoorbeeld ballen, ringen en kegels zijn. Het wordt pas echt als jongleren gezien als het meer objecten dan gebruikte handen zijn. Dus bijvoorbeeld drie kegels met twee handen.

Rola BolaRola Bola

Een evenwichts discipline waarbij een plank bovenop een rol wordt gelegd. Door het gewicht te verplaatsen wordt de plank in balans gehouden. Dit kan met één en twee rollen. Ook is het mogelijk om een verdieping te plaatsen.

TissueTissue

Tissue
is een vorm van luchtacrobatiek die ook wel bekend staat onder doeken en aerial silk. In de doeken kunnen allerlei acrobatische poses worden aangenomen, evenals gecontroleerde vallen.

Bekijk statistieken